Mrs. Teapot

Mrs. Teapot

Välkommen till min nya blogg!

Bloggen kommer innehålla allt som händer i mitt liv, familj, nöjen och tankar. Allt man kan tänka sig.

Nutid och dåtid

LivetPosted by Sarah 19 Jul, 2012 11:15
Snart blir lilla Meija 5mån.. Tiden går så himla fort. Dagarna rusar förbi nu när alla tjejerna är hemma på semester. :-D Jag vet knappt vad det är för dag längre. Men man blir nog lite dagvild när man går hemma och har två små. Det trista är väl att det har varit så dåligt väder nu att vi inte kunnat hitta på nåt roligt direkt.. Men efter regn kommer det sol säger man ju. Undrar bara när. Igår regnade det precis hela dagen, fast det var rätt skönt det med. Så fick jag gjort lite annat också. Det är rätt bökigt att bo i en 2a och vara 5 stycken som ska samsas. Mkt saker på liten plats. Jag vet att jag har svårt att slänga saker men man vet aldrig bär man skulle behöva de.. Rätt bra nu när miniorerna redan har en massa kläder de kan använda. Men sen när Meija vuxit ur de vet jag inte vart de ska ta vägen. Min sambo tycker jag kan slänga iväg det mesta eller ge bort.. Själv tycker jag det är som att slänga bort massa minnen. Slänga bort sitt förflutna och bara glömma bort det. Det känns sorgligt. Däremot behöver jag ju gå igenom förrådet.. Det är ju klart. Det vet jag. Men man ska orka också. Det tar rätt mkt på krafterna att ha två täta barn.. MEN JAG SKULLE ALDRIG BYTA BORT DET!!!

sjukdomarna bara löser av varandra!

LivetPosted by Sarah 26 Apr, 2012 13:27
Tiden den bara går och går, konstigt fenomen tycker jag.
Ibland vill jag bara stanna den och uppleva vissa tillfällen lite längre.
Tycker ibland att barnen kan stanna lite och förstå att mamma vill hänga kvar i vissa perioder då och då.. men lyssnar de? Nej tyvärr inte. smiley

Just nu är både miniskrutt och lillplutt sjuka med förkylningar så här har vi lite brist på bra sömn om nätterna. Tar ju aldrig slut med dessa sjukdomar.
Jag kan väl inte påstå att jag skulle ha bättre sömn även om miniskrutt inte hade varit sjuk, hon vill ju äta om nätterna och ska ju så få göra. Men det blir nog bättre sen när förkylningen är avklarad. Då äter hon en max två gånger per natt.
Att vara tre-barns mor är rätt tufft, både tufft jobbigt och tufft häftigt på samma gång.
Känslan är ju obeskrivlig om hur jag känner för mina 3 små tjejer.. älskar de över allt annat! Men det är fortfarande rätt svårt att få in en bra morgonrutin så vi ska hinna i tid till skolan med äldsta. Men vi jobbar på det och så småningom kommer det nog att funka.
Man får hitta på sina egna små knep tror jag.

Har försökt komma på hur jag lättast ska kunna uppdatera denna bloggen då jag har lite ont om tid med att få sitta framför datorn för minsta tjejerna.. än så länge vet jag inte.

Nu rycker mellantjejen i mig så nu blir det till att sluta.

Sista dagen

LivetPosted by Sarah 10 Jan, 2012 13:47
Tycker väl att det är dags för ett nytt inlägg nu.
Tiden går alldeles för fort tycker jag. Lilla Tindra har redan hunnit bli 1år 1mån och den första tiden hemma lider mot sitt slut. Känns lite sorgset men på samma gång bra. Hon växer så det knakar och nu är det dags för nya utmaningar. smiley
Förskolan börjar imorgon och det ska bli spännande att se hur hon kommer utvecklas där,
hennes personlighet och samspelet med andra barn och vuxna.
Hoppas hon kommer att trivas och tycka om sina nya lekkamrater och fröknar.

Själv ser jag slutet på en mammaledighet som haft sina upp och nedgångar och ser fram emot en ny tid som snart 3-barns mamma.
Det känns ganska läskigt men även väldigt väldigt spännande.
Hur kommer min äldsta att hantera ytterligare ett nytt syskon och hur kommer Tindra hantera den nya lilla krabaten och att inte ha lika mkt ensamtid med mamma som hon nu haft.
Som tur är hinner hon vara 6veckor på förskolan innan det blir någon förändring så jag hoppas det går bra. Det jag oroar mig mest över just nu är nattetiden och själva nattningen... Där är Tindra rätt bestämd och bara mamma duger.
Det har slitit rätt rejält på mig att inte fått sova en hel natt på 1års tid och att vara uppe flera timmar per natt och sen upp tidigt för att lämna storasyster på förskolan/skolan.
Jag hoppas detta kommer att ändra sig med tiden så att pappa duger han med.

Storasyster Edina är en jättebra storasyster som älskar sin lillasyster och leker mkt med henne. Hon har även lärt sig att åka skridskor själv och även lärt sig simma helt själv i några meter. Hon är fortfarande lika påhittig och glad som hon alltid har varit och ser fram emot att få börja i 1an till hösten.
Jag hoppas och önskar att hon kommer att fortsätta vara lika stark och att vara sig själv även när hon blir större, för hon är BÄST!!! smiley
Så bekymmersfri och full av lösningar och positiv attityd. Hon hjälper alltid till när man frågar och vill alltid vara med.
När jag senare i år får börja göra lite mer aktiva saker hoppas jag att jag kan finna styrkan och orken i kroppen att umgås mer med henne. För det är något jag inte kunnat göra fullt ut detta turbulenta år. smiley

Låt mina tjejer får vara som de är och även den lill* i magen!!!
Inget är så värdefullt som ett barns egna självförtroende och åsikter!!!!
Dan efter dopparedan

LivetPosted by Sarah 25 Dec, 2011 19:25

Sitter här och tar en liten vilopaus dagen efter ruljansens höjdpunkt.

Det härligaste var ju att få se yrvädrets min när självaste Tomten kom på besök.
Helt oförglömligt, hon strålade av lycka och glädjen i ögonen gick inte att ta miste om.
Tomten skulle få komma in i vardagsrummet och hon gick snällt och satte sig på golvet och väntade med spänning. Klart hon hade varit snäll i år, det var hon helt säker på och sa detta högt och tydligt. Hon fick paket av tomten och fortsatte vänta med spänning.
Så underbart sött!
Lillstrumpa som bara är 1år förstod inte riktigt alls vem den figuren i röda kläder och med vitt skägg var. Pratade lite konstigt gjorde han också. Hon fick ett paket hon med som hon och pappa öppnade efter.


När Tomten sedan skulle gå så ökade tempot med julklappsutdelningen av resten av paketen under granen. Yrvädret som redan varit och tittat hade räknat till att hon hade 8stycken paket att få. Hon var duktig och läste på alla paketen och gav de till respektive person. Ibland stod det lite knasigt och vi fick hjälpa henne förstå vem som skulle ha det, men annars gick det suveränt.
Maten var god och sällskapen på topp så kvällen var helt klart trevlig och mysig.

Imorse vaknade yrvädret inte lika tidigt. Måste varit en riktigt tung dag igår. Mycket spänning och väntan. Idag har dagen mest handlat om julklapparna och att ta det lite lugnt. Så mycket som vi har kunnat iaf.
Nu på kvällen gick vi ut med tjejerna på promenad och efter 1,5h kom vi tillbaka. Yrvädret och C alldeles dyngsura och lillstrumpa som sovit i vagnen och jag helt slut och med ont i rygg och bäcken.

Men ack vad skönt med lite syre och frisk luft.

Matvägran

LivetPosted by Sarah 15 Dec, 2011 11:36
Ibland står jag bara inte ut.. Min äldsta har alltid varit svår med maten, ända sen hon var liten och det började bli större bitar i maten.


Hon totalvägrade redan då. Det var inte smaken som var problemet, utan konsistensen.
Det är det för det mesta nu med, bara det att hon har lärt sig att man kan säga att det är äckligt. Och då slickar hon bara på det hon ska smaka på.
Jag har aldrig begärt att hon ska äta upp, bara smaka på en bit ordentligt.

Man skulle ju kunna tro att hon har ärvt det från mig men jag äter i stort sett allt, har alltid gjort.
Vi har alltid haft varierad kost hemma och inget undantag.

Igår fick hon sitta bredvid en fröken på lunchen och det blev något hysteriskt förstorat för henne... hon riktigt bröt ihop där i matsalen. smiley
Imorse blev hon ledsen och sa att hon inte ville gå till skolan, för hon ville inte sitta vid frökens bord.
Som tur var hade vi tittat på Barnkanalen på morgonen där Evas Vinterplåster tog upp just immunförsvar och hur viktigt det är att man äter, sover och tar hand om sig för att man inte ska bli sjuk. Så hon och jag pratade om varför jag vill att hon blir bättre på att äta.
Hur mkt hon ville lyssna på det jag sa är ju en helt annan femma. Hon är riktigt trotsig mot mig just nu. Riktigt ignorant.
Tillslut gick vi iaf iväg mot skolan för att åtminstone prata lite med fröken.
Så vi bestämde att hon ska få sitta vid sin vanliga plats och smaka på maten medan fröknarna håller lite extra koll på henne.

Jag hoppas jag får bra nyheter när jag hämtar henne idag och att hon tycker att hon haft en bra dag i skolan idag!
För det värsta jag vet är när hon är ledsen!!

Första inlägget!

LivetPosted by Sarah 14 Dec, 2011 15:09
Tjoho!

Har precis knåpat klart på min nya blogg. Ganska nöjd om jag får säga så själv. smiley De andra jag har haft har inte känts så mkt jag och aktuella.

Veckan började bra med en måndag då vi alla var extra trötta efter söndagens handbollsturnering för Edina.
Efter lämning och hemkomst så sov lillasyster fortfarande.. Flyttade över henne i sängen och tro det eller ej, hon sov 2 (TVÅ!) hela timmar till.
Vad i hela fridens namn skulle jag göra under den tiden? Nej, varken dator eller tv fick det bli.
Jag satte mig i tystnaden och läste dagens tidning med en kopp rykande TE. smiley
Snacka om att det var länge sen jag upplevde den tystnaden. Välbehövligt för välbefinnandet vill jag lova.
Det är sällan det är tyst här hemma då det finns 2st barn som triggar varandra till högre toner.


Tisdagen följde med lucia i skolan. De hade inget tåg själva utan gick och lyssnade på de äldre barnen. Rätt trist tycker jag då de faktiskt haft lucia under hela förskoletiden.
De fick klä ut sig ändå om de ville och Edina ville vara Lucia. Sååå fin min tjej!!! smiley